2013. március 11., hétfő

Fürdőrózsa


A mini-tanfolyam második részében további pálcákkal ismerkedtünk és megtanultuk, hogyan kell egyenletesen szaporítva kört készíteni. De mi van ha sokkal többet szaporítunk a kelleténél? Lássuk:

Tiszta pamut fürdőrózsa, Anda szappannal az igazi:-)


Fürdőrózsa:
A bemutatott minta Catania fonalból, 3-as horgolótűvel készült. Több, mint fél gombolyag fonalra lesz szükség (kb. 30-32 g).

1. Ötven szem hosszú láncszemsort készítünk (1/1), majd az utolsó szemet egy hamispálcával az első szembe kapcsoljuk (1/2). Így egy nagy hurkot kapunk, ami a fürdőrózsánk akasztója lesz.
2. További hat láncszemet készítünk (2/1), amit az előző kapcsolásba öltünk hamispálcával. Most már egy nagy és mellette egy kis hurkunk is van (2/2). 



25 egyráhajtásos pálca a kicsi gyűrűbe


3. Három láncszem, majd huszonöt egyráhajtásos pálca kerül a kisebb hurokba. Hamispálcával összezárjuk a kört, a kezdő három láncszemes magasítás  tetejébe öltve.




2.kör: minden szembe 3 egyráhajtásos pálca











4. Három  láncszem magasítás, majd két egyráhajtásos pálca még ugyanabba a szembe. A továbbiakban minden szembe három egyráhajtásos pálcát öltünk. A kör végére érve hamispálcával kapcsoljuk az utolsó pálcát az első három láncszemes magasítás tetejébe.




3. kör: már szépen pöndörödik.


5. Összesen négy sort, azaz kört készítünk, minden körben, minden szembe három egyráhajtásos pálcát készítve. A sok pálca nem fér el egymás mellett, így munkánk fokozatosan, magától összepöndörödik.  















Az utolsó szemen áthúzzuk a fonalat, elvágjuk kb. 8 cm-es fonalvéget hagyva, amit varrótű, vagy kisebb horgolótű segítségével eldolgozunk. Kész is a fürdőrózsa. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése